fredag 7 december 2012

Barnfattigdom 2012

Idag har Rädda Barnen släppt en ny rapport om barnfattigdomen i Sverige (http://www.rb.se/vartarbete/isverige/barnfattigdom/Pages/default.aspx).
Under 2010 levde 242 000 barn i fattigdom – det vill säga 12,7 procent av alla barn i Sverige. Den ökning som synts åren innan har nu avstannat och nivån har nu sjunkit med 0,3 procentenheter.

Medias fallande intresse för barnfattigdom är dock mycket mer påtagligt än verklighetens svaga minskning.Vi kan se ovan se en ganska tydlig trend att media skriver mindre och mindre om problematiken. Diskussionen om "barnfattigdom" uppstod i samband med Rädda Barnens rapport ifjol (februari 2011) och efter en topp i juni det året så sjönk rapporteringen dramatiskt. 2012 släppte Rädda Barnen en ny rapport i mars, vilket gav en topp i rapporteringen, men därefter ligger rapporteringen månad efter månad lägre än den gjorde motsvarande månad förra året. Trenden tyder på att den förklaring jag tidigare har givit i stora delar är riktig (se http://www.newsmill.se/artikel/2011/11/08/medielogiken-g-r-att-barnfattigdomen-faller-i-gl-mska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar